THE OVAL OFFICE WINT GOLDEN BEST EVENT AWARD VOOR OFFSHORE WIND ENERGY EXPERIENCE

The Oval Office heeft een Golden Best Event Award gewonnen met de Offshore Wind Energy Experience voor het Belgian Offshore Platform. Het project werd door de jury gekozen tot het beste Institutional Event van het voorbije jaar. The Oval Office was ook twee maal genomineerd met de SD Worx KMO Intimate Concerts, in de categorieën B2B en B2E. In huiskamers van SD Worx-medewerkers verspreid over heel België, werden genodigden getrakteerd op een intiem concert van Flip Kowlier, Blanche, Sioen of één van de andere 81 Belgische topartiesten. De BEA’s werden op 27 maart uitgereikt in de Nekkerhal in Mechelen.

Windenergie laten beleven

Afgelopen zomer bracht The Oval Office offshore windenergie – die ver weg op zee geproduceerd wordt – met een live communication beleving tot vlakbij de consument  Op het strand van Oostende plaatste het 15.000 papieren windmolentjes die samen het cijfer 1.000.000 vormden. Omdat dankzij de opstart van een vijfde windmolenpark in de Belgische Noordzee, de kaap van stroomproductie voor 1 miljoen gezinnen voor het eerst overschreden werd.

De stunt leverde reportages op in de nieuwsuitzendingen van VRT en RTBF, in het VTM Nieuws en op Focus-WTV alsook in de online en printedities van bijna alle Belgische kranten. Goed voor een PR-waarde van meer dan 350.000 euro.

Brand activation in Belgische kuststeden

Na afloop van het persmoment werden de strandgangers uitgenodigd om een windmolentje te plukken. Een team van brand ambassadors maakte dezelfde dag ook nog een tour langs de andere kuststeden, om molentjes uit te delen. Op elk molentje stond een unieke code. Wie geluk had en een molentje uitkoos met daarop één van de winnende codes, mocht later gratis een boottocht maken naar de windmolenparken.

Meer dan 1 miljoen mensen online bereikt

Meer dan 5.000 mensen deden mee aan een online quiz, waarmee ook plaatsen voor de boottochten te winnen waren. Met de social media advertising campagne rond de actie, werden 1.028.382 mensen bereikt. En de campagnewebsite werd 21.000 keer bezocht.