Watt’s Next? Port of Antwerp laat de energie van morgen beleven

Eind maart meerde de Energy Observer aan in de haven van Antwerpen. De komst van ‘s wereld eerste schip dat op pure waterstof vaart, was het uitgelezen moment voor Port of Antwerp om haar groene energie-initiatieven aan het grote publiek te tonen. Op basis van het door Port of Antwerp aangeleverd concept creëerde The Oval Office een expo met als hamvraag: Watt’s Next? De collega’s van The People stonden in voor het onthaal en de begeleiding van de experimenten.

Creative storytelling

Het energietransitie traject van de Port of Antwerp berust op drie grote pijlers. The Oval Office ging met de drie thema’s aan de slag en werkte deze zowel tekstueel als visueel uit. Dit werd ook doorgetrokken in de opstelling van de tentoonstelling: bij het binnenkomen hadden bezoekers de keuze tussen drie poortjes die elk naar een aparte themazone leidden.

Interactieve tentoonstelling voor het hele gezin

Negen dagen lang stond de haven in het teken van de energietransitie. In het weekend van 23 en 24 maart opende de expo haar deuren voor het grote publiek. Jong en oud kon er aan de hand van infografieken, interessante weetjes, foto’s, video’s en proefjes meer te weten komen over de switch van fossiele brandstoffen naar nieuwe energiebronnen.