UGent versterkt werksfeer en communitygevoel met duurzame live beleving

Sociale contacten en verbondenheid tussen medewerkers hebben een positieve impact op de jobtevredenheid. Dat heeft Professor Lieven Annemans (UGent) in zijn Nationaal Geluksonderzoek wetenschappelijk aangetoond. Als grootste werkgever van Oost-Vlaanderen zet de UGent dit advies maar al te graag om in de praktijk. Op 23 mei organiseerde de Universiteit Gent het Happy Hour, het grootste personeelsevent in haar meer dan 200-jarig bestaan. De organisatie van het #zerowaste event werd deskundig verzorgd door The Oval Office.

Personeelsleden beleven de UGent-community

Verbondenheid creëren tussen collega’s, dat was het doel van het Happy Hour. En of de missie geslaagd was. In totaal zakten meer dan 2.200 personeelsleden – administratief personeel, professoren, assistenten, onderzoekers, … – vanaf 16 uur af naar Campus Sterre om gewoon samen te zijn en samen te genieten van een hapje en een drankje.

Dankzij de aankleding in pop-upstijl, de stoffen polsbandjes, de foodtrucks met wereldkeuken, de zomerse muziek en het warme lenteweer heerste er een heuse festivalsfeer. De enthousiaste UGent’ers gingen er helemaal in op en praatten en dansten tot laat op de avond. Op het einde van de avond konden ze met behulp van alcoholtesters nagaan of ze het niet te gezellig hadden gemaakt om nog met de auto naar huis te gaan.  

Duurzaamheid over de hele lijn

The Oval Office stond in voor de volledige organisatie, van het uitnodigingstraject tot de productionele uitrol. Het team werd door de UGent gevraagd om te focussen op duurzaamheid, zodat er weinig tot geen afval werd gecreëerd. Zo werd het eten geserveerd op porseleinen borden en werden de drankjes geschonken in herbruikbare Happy Hour-bekers die de aanwezigen als aandenken naar huis konden meenemen.