Triodos Bank doet een klapke op de Gentse Feesten

Een grote tafel, een moderator en vijf maatschappelijk relevante thema’s. Dat waren de ingrediënten van Tafelklap, dat The Oval Office tijdens de Gentse Feesten bij Triodos Bank organiseerde. In tegenstelling tot traditionele debatten zat bij Tafelklap geen panel van experten aan tafel. Wel per onderwerp een andere Triodosklant die vanuit de praktijk zijn of haar ervaring deelde, en bezoekers van de Gentse Feesten die zin hadden om aan te schuiven en een klapke te doen.

Tafelklap te midden van Gents Feestgedruis

Het Gentse kantoor van Triodos Bank ligt op een boogscheut van de Vlasmarkt en de Sint-Jacobskerk, het epicentrum van de Gentse Feesten. De ideale context dus om een breed publiek de bank en z’n waarden rond duurzaamheid en ethisch en transparant bankieren te laten beleven. The Oval Office werkte daarom het concept Tafelklap uit. Een tafelgesprek rond hete maatschappelijke hangijzers en onderwerpen die Triodos Bank na aan het hart liggen.

Iedereen die zin had om z’n mening te geven of gewoon om te komen luisteren en zich te laten inspireren, was welkom. Moderator Greet Samyn leidde het gesprek in goede banen. Bij elke sessie zat ook een klant van Triodos mee aan tafel, iemand die het gesprek vanuit zijn of haar praktijkervaring kon versterken.

10 sessies, 5 maatschappelijk relevante topics

Tien keer stond de grote tafel klaar, met vijf verschillende topics. Zo deelden Sustainability Manager van H&M en de zaakvoerster van een Gentse eco fashion store ideeën rond duurzaamheid in de mode-industrie. Bij andere sessies werd de prijs van voedsel in vraag gesteld of werden de voor- en nadelen van lokale voedselproductie afgewogen.

Het ging ook over fietsen en of de stad wel klaar is voor meer een meer fietsers, met onder meer fervent fietser Nic Balthazar aan tafel. Met de algemeen coördinator van Kunstencentrum Vooruit en enkele kunstenaars werd gediscussieerd over de zin en onzin van cultuur. En er werd ook vooruitgeblikt op de toekomst van de deeleconomie.

100% Live + Communication

Naast de conceptontwikkeling – in tekst en beeld – en de inhoudelijke en praktische invulling van de Tafelklaps, zorgde The Oval Office ook voor het communicatietraject. De sessies werden aangekondigd met flyers op cultuurlocaties in en rond Gent, Facebook advertising en de website en newsletter van Triodos Bank.