Sign for my Future: handtekeningen voor een krachtig klimaatbeleid

Je kon er de voorbije dagen moeilijk naast kijken: na maanden van voorbereiden werd Sign for my Future groots gelanceerd. Het doel? Zoveel mogelijk mensen activeren om zich door middel van hun handtekening uit te spreken voor een krachtig en ambitieus klimaatbeleid. The Oval Office zet als partner mee haar schouders onder het klimaatinitiatief. Zo gaven we op 5 februari in Brussel het startschot van de campagne met een projectie op het parlement.

Breedst gedragen klimaatinitiatief ooit in België   

Als de opwarming van de aarde zich verder zet, komen we binnenkort in grote problemen. Met Sign for my Future willen de initiatiefnemers van vzw Klimaatmandaat een niet te negeren signaal sturen naar onze politici om dringend meer actie te ondernemen. Het initiatief wordt gesteund vanuit alle hoeken van de samenleving: CEO’s uit verschillende sectoren, middenveldorganisaties, academici, het Belgische medialandschap en burgers van alle leeftijden. Het mag duidelijk zijn: het is ons menens!

Klimaatneutraal voor 2050

De eisen van Sign for my Future – een klimaatwet, een investeringsplan en een onafhankelijke klimaatraad – staan alledrie in het teken van het grote doel: België klimaatneutraal maken vóór 2050.

Guerilla-actie aan het parlement

De algemene campagne wordt in goede banen geleid door Publicis Brussels, maar gaandeweg engageerden zich meer en meer communicatiepartners waaronder November Five, RCA, Bonka Circus en uiteraard … The Oval Office.

Als startschot van de actie organiseerde The Oval Office een guerilla-actie. We projecteerden op de gevel van het parlement echografiebeelden van een nog ongeboren kind met daarbij de woorden: Do you care about me?

De komende weken zetten wij ons in om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen op https://signformyfuture.be.  

Teken jij ook voor onze toekomst?