Sibelga en The Oval Office gaan voor veiligheid, JAWEL!

Sibelga, de distributienetwerkbeheerder voor elektriciteit en gas in Brussel, lanceerde onlangs een interne sensibiliseringscampagne om haar werknemers bewust te maken van de risico’s die hun job inhoudt. Het deed daarvoor beroep op The Oval Office.

Centraal in de campagne staat de rap “Ik ga voor veiligheid, en jij? JAWEL!” met bijhorende videoclip, beide van de hand van Brussels acteur en regisseur Thierry De Coster. Met humoristische lyrics in sappig Brussels dialect, moedigt het nummer de werknemers aan om waakzaam te zijn en alle procedures en veiligheidsregels te respecteren.

Het nummer en de spot – waarin heel wat werknemers meespelen – werden begin februari op het personeelsfeest gelanceerd. Sindsdien weerklinkt het refrein overal: op de bureaus, in de bestelwagens en op de werven. De slogan “Ik ga voor veiligheid, en jij? JAWEL!” wordt nu ook doorgetrokken naar andere communicatiedragers zoals stickers, flyers, affiches, nieuwsbrieven en e-mails.    

Door het ludieke maar tegelijk heel serieuze bericht voldoende te herhalen, wil de campagne de veiligheidsreflex versterken, om er een automatisme, een trots gevoel en een engagement van te maken.


CREDITS

Client: Sibelga – Contact: Dirk Vankerckhoven, Catherine Gillard
Strategy: Olivier Trop
Account: Macrine Catteloin
Copy: Thierry De Coster, Wim Demyttenaere
Music and sound design: Nicolas Vandooren – SONIC MUSIC
Film Director: Thierry De Coster
Film operator and editor: Olivier Crayemeersch
​Production company: SOKAN