Picknick op 11 locaties trekt aandacht voor stijgende armoede onder werknemers

Een live beleving om aandacht te vragen voor de beweging ‘Fight For  € 14’, dat was de vraag van vakbond ABVV ACCG. The Oval Office rolde een indrukwekkende picknickactie uit, simultaan op elf locaties verspreid over heel België.

 

Sterke inhoudelijke boodschap

‘Fight For € 14’ is een beweging die strijdt voor een minimumloon van 14 euro of € 2.300 bruto per maand. In vele sectoren schommelt het brutominimumloon rond de € 10, waardoor werknemers steeds vaker op de rand van armoede belanden. Een extraatje zoals een fijne vakantie of zelfs een picknick kunnen ze zich niet meer veroorloven. Die belangrijke boodschap op een prettige manier bij de mensen brengen: dat was het doel van de live actie. 

Logistieke uitdaging

Op de symbolische datum 14 juni rolden we rond het middaguur op elf locaties picknicktapijtjes uit: in Oudenaarde, twee plaatsen in Ronse, Poperinge, Bergen, Charleroi, Namen, Luik, Maastricht, Mechelen én een grotere editie op het Muntplein in Brussel. Een logistieke uitdaging die kon tellen, niet in het minst in het centrum van onze hoofdstad. 

Geslaagde live communicatie 

Op een paar uur tijd deelden we zo’n 3.000 boterhammen, frisdranken en appels uit aan de hongerige geïnteresseerden. De fijne actie werd dus letterlijk gesmaakt, terwijl er ook veel oor was voor de boodschap van onze klant. Missie geslaagd!  

The Oval Office is al vele jaren een vaste live communicatiepartner van verschillende ABVV-afdelingen.