Live actie tijdens match Rode Duivels: 144 kilo Jupiler-blikjes geraapt

Blikjes oprapen. Soms heeft een simpele daad een grote impact. Zeker wanneer je in totaal 144 kilo PMD verzamelt, zoals The Oval Office deed voor AB Inbev tijdens een voetbalmatch van de Rode Duivels in Brussel.

10.246 lege blikjes

Wie ooit al eens naar een voetbalwedstrijd in het Brusselse Koning Boudewijnstadion ging, kon niet naast de vele blikjes kijken die overal rondslingeren. De Brusselse vuilnisophaaldienst zet tijdens wedstrijden wel extra vuilnisbakken, maar dat is niet voldoende. Bovendien worden deze blikjes niet gerecycleerd, maar verbrand samen met het gewone restafval. 

The Oval Office bedacht samen met AB Inbev, hoofdsponsor van de Rode Duivels, een live actie om hier iets aan te doen. Tijdens de match België – Cyprus op 19 november stuurden we 40 promoteams naar de omgeving van het stadion. In totaal werd maar liefst 144 kilo PMD verzameld – bij benadering zo’n 10.246 lege blikjes.

Zichtbare actie voor 40.000 supporters

De blikjes werden verzameld in twee gigantische containers die ook de vorm van een blikje hadden. Een zeer zichtbare actie voor de in totaal 40.000 aanwezige supporters.

Nadien werden de blikjes in blauwe PMD-zakken gedaan en naar Recyclis gebracht. 

Online wedstrijd

Gelijktijdig lieten enkele promomeisjes en -jongens de voetbalsupporters deelnemen aan een online wedstrijd waarbij ze wedstrijdtickets voor de Rode Duivels en de nieuwe T-shirts van de nationale ploeg konden winnen.