De perfecte habitat voor 90 jaar FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) viert dit jaar z’n 90ste verjaardag. Naar aanleiding daarvan gaf het aan The Oval Office de opdracht om een eendaags congres en wetenschapsfeest uit te werken. Het bureau creëerde een concept, stond in voor het communicatietraject en de volledige eventorganisatie.

De kracht van onderzoek beleven

Het congres stond zowel inhoudelijk als visueel in het teken van het concept: FWO, al 90 jaar de perfecte habitat voor kennismakers. The Oval Office maakte van het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen dan ook een habitat voor de 1.200 aanwezige wetenschappers en studenten.

De aankleding met hout en groenelementen, het ontwerp en de productie van sponsorstanden in karton, een photobooth in jungle-, woestijn- of graslandsetting, een duurzame goodie bag … het concept werd volledig doorgetrokken. Ook in het uitnodigingstraject, de website www.kennismakers.be en alle eventcommunicatie kwam de herkenbare beeldtaal telkens terug.

 

Content voor opening en slot

Het team van The Oval Office verzorgde de creatieve invulling van de openingssessie met videocontent en een spectaculaire dansfinale door de studenten van het Koninklijk Conservatorium. Het bureau verzorgde ook het contact met de 27 sponsors. Een twintigtal hostessen van The People zorgen voor het onthaal van de congresgangers.