ABVV-Metaal pakt uit met blogreeks over mensenrechten

Ken jij je dertig basisrechten? Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens lanceerde The Oval Office voor ABVV-Metaal de tweewekelijkse blogreeks ‘30 keer in je recht’.

Mensenrechten geen evidentie

Je hebt recht op privacy, vrije meningsuiting en bescherming bij geweld. Je hebt recht op onderwijs, op degelijke werkomstandigheden en het recht om te gaan en staan waar je wilt. In 30 artikelen geeft de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens jou het recht om mens te zijn. Toch zijn die rechten 70 jaar na de ondertekening nog altijd geen evidentie – zelfs niet bij ons. Daarom zet ABVV-Metaal dit jaar de schijnwerpers op elk van de 30 artikelen.

Het idee voor de campagne ontstond na een oproep van cabaretier Geert Hoste. In een column schreef hij dat we op school beter lessen zouden geven over mensenrechten in de plaats van godsdienst of zedenleer.

1 jaar lang #30keerinjerecht

Gedurende een jaar publiceert ABVV-Metaal een praktijkgerichte en intrigerende blogreeks. Vlaamse voorvechters van de mensenrechten nemen daarin het woord: Gie Goris (hoofdredacteur Mo* Magazine), Wies de Graeve (voorzitter Amnesty International Vlaanderen),  Naima Charkaoui (Kinderrechtencommissaris ad interim) en Kati Verstrepen (voorzitter Liga voor Mensenrechten).

Naast de blogreeks op de website, zorgt The Oval Office ervoor dat #30keerinjerecht leeft op Facebook en Twitter.