Belgian Offshore Platform

Offshore Wind Experience

Award & recognition

Bea World: Gold Award in de categorie ‘hybrid event’
Bea Belgium: Gold Award in de categorie ‘institutional event’

De vzw Belgian Offshore Platform vertegenwoordigt de belangrijkste spelers van windmolenparken in de Belgische Noordzee. Toen ze in 2018 groene energie leverden aan 1 miljoen gezinnen, wilden ze die mijlpaal vieren én bekendmaken, om zo nog meer mensen warm te maken voor windenergie.

Brand activation Digital & Social (online) Events Media & Campagnes Content & Storytelling

The Oval Office creëerde een experience-driven campagne van 6 weken met de naam ‘Set sail for the energy of the future’.

‘Set sail for the energy of the future’ bestond uit 3 aspecten:

  1. Activering – Om op een leuke manier de pers te halen en mensen positief te verrassen, hebben we 15.000 papieren windmolentjes op het strand van Oostende geplant. Ze stonden symbool voor de mijlpaal van 1 miljoen gezinnen met groene stroom, en maakten de windenergie tastbaar voor wie in de buurt woonde. Wie langs kwam, mocht een windmolen mee naar huis nemen. Met de code op het molentje maakten ze kans op een boottocht naar de windmolenparken.
  2. Online campagne – Om mensen beter te informeren over windenergie en hen te overtuigen om mee te doen met de wedstrijd, organiseerden we een online quiz over het thema.
  3. Live experience – De afsluiter van de campagne waren de boottochten voor de prijswinnaars, verspreid over 2 dagen. Zij ontdekten, met gids, de windmolenparken in de Belgische Noordzee.
Offshore Wind Experience
Offshore Wind Experience
Offshore Wind Experience
Offshore Wind Experience
Offshore Wind Experience

Challenged?

Leave your contact details and download our key insights to see how you can add an emotional impulse to your campaign.