ACTIRIS GAAT VOL VOOR MEER DIVERSITEIT

Met zowel de jaarlijkse uitreiking van de Diversiteitslabels op 24 januari als de eerste editie van het Diversiteitsforum op 14 februari zette Actiris, de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling, haar streven naar meer diversiteit en minder discriminatie op de Brusselse arbeidsmarkt in de verf. Als partner voor interne en externe experiences verzorgde The Oval Office de volledige organisatie van beide evenementen.

Recordaantal diversiteitslabels 

Al voor het 11de jaar op een rij reikt Actiris officiële diversiteitslabels uit aan ondernemingen die zich actief inzetten voor meer diversiteit op de werkvloer. Dit jaar viel die eer te beurt aan maar liefst 28 bedrijven, een record. De bedrijven werden in het Congrescentrum BEL ontvangen voor een lunch en verwelkomd door Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt, alvorens ze hun labels in ontvangst mochten nemen.

150 aanwezigen op eerste Diversiteitsforum

Twee weken later was er dan het Diversiteitsforum, een inspiratiedag met een conferentieprogramma en vier interactieve workshops. Ook hier stond The Oval Office in voor het volledige traject: van locatie- en cateringkeuze tot de invulling van de workshops.

Grégor Chapelle, algemeen directeur: “80% van de Brusselse werkzoekenden hebben buitenlandse roots. Tel daar leeftijd, gender, handicap, etc. bij en iedereen kan slachtoffer worden van discriminatie. Diversiteit is niet iets in de marge, maar onze core business. Met meer dan 150 deelnemers was ons Diversiteitsforum een echt schot in de roos.