7 tips voor een succesvolle conferentie

7 tips voor een succesvolle conferentie

 

Een conferentie organiseren vereist relevante content, inspirerende sprekers en een optimale logistiek. Om er een bezielend evenement van te maken, zult u dus alles uit de kast moeten halen. Met deze tips wordt uw conferentie beslist een succes.

1 Creëer belevenissen

Mensen zijn kritischer geworden en verwachten meer. Bied dus de best mogelijke mix van content, creativiteit en technologie! 

1_Create_Experiences

2 Ga te rade bij uw publiek

Praat vooraf met uw doelpubliek. Zo kunt u het evenement afstemmen op hun suggesties en wensen. 

2_Appeal_To_Crowd_sourcing

3 Houd de speechen kort

Deelnemers willen worden geïnspireerd door authentieke verhalen die zo beknopt mogelijk zijn. Lange lezingen hebben afgedaan, korte speechen van 15 tot 20 minuten zijn in. Dat bewijzen de succesvolle TED-conferenties.

3_Shorten_The_Speeches

4 Praat met deelnemers

Congresgangers willen niet zomaar passief luisteren. Ze willen actief deelnemen. Organiseer break-outsessies, zodat ze ideeën kunnen uitwisselen met elkaar en met de sprekers.

4_Interact_With_Participants

5 Gebruik rich media

Videoanimaties, livestreaming, mobiele apps, augmented reality, touchscreentechnologie … Ze maken van een congres een multimediale belevenis die meerdere zintuigen aanspreekt. Het resultaat? Deelnemers begrijpen de boodschappen beter, onthouden ze langer en zullen ze gemakkelijker delen. 

5_Use_Rich_media

6 Benut de kracht van sociale media

Dankzij sociale media kunnen bezoekers nuttige content delen en gaan ze sneller met elkaar in gesprek. Stimuleer het gebruik van Twitter, plaats een Twitter-muur, stream filmpjes live tijdens de conferentie en deel presentaties.

6_Exploit_The_Power_Of_Social_Media

7 Stimuleer netwerken

Deelnemers willen netwerken. Help ze met elkaar in contact te komen. Richt informele, openbare netwerkruimtes in en organiseer speedmeetings of persoonlijke sessies.

7_Stimulate_Networking

[instagram-feed sortby=random]